Fälgar

Att ha rätt fälgar till sin bil är a och o. Det är ungefär som när man gör sig redo till fest. Du har köpt en ny fin klänning eller kostym. Tagit fram de finaste smyckena du har. Halskedjan, klockan, örhängena, ringarna, ja ingen detalj lämnas åt sidan. Man går till frisören och får en snygg frisyr. På kvällen när det är dags gör man sig extra fin och kanske lägger på sin make up. Till sist kommer det till skorna. Det är de som avgör om det samlade intrycket blir det man har tänkt sig. På samma vis är bilens ”skor” en mycket viktig del av det samlade intrycket. Att bara köra runt med de standardiserade fälgarna som följde med när bilens köptes ny för många år sedan är ingen hit. Åren som går gör att de naggas i kanterna och tappar sin ursprungliga skönhet och charm. Därför kan det vara bra att med jämna mellanrum besiktiga sina fälgar.

Ett problem som ofta återkommer med fälgar är att de naggas i kanterna när man råkar komma för nära en trottoarkant. Särskilt bakhjulen brukar vara utsatta för detta. Ett tips kan då vara att man roterar sina fälgar, alltså inför vår eller höstskifte så kan man sätta de bakre hjulen framtill. Har man tur och det följde med ett femte reservhjul med en snygg fälg så kan man även använda den och plocka bort den sämsta och mest naggade fälgen av de fyra som sitter på bilen.

Om nu flera fälgar är svårt skadade vad ska man då göra? Ja det finns de som hävdar att en fälgrenovering kan vara värd att satsa på. Det kan vara sant om det är mycket dyrbara fälgar man har. Oftast är en renovering dock ganska dyr och man kan lika gärna satsa på ett helt nytt set fälgar. De gamla fälgarna gör säkert någon lycklig på andrahandsmarknaden. Det är inte svårt att sälja sina gamla fälgar som begagnade. De pengar man får vid försäljningen kan man använda som en grundplåt för sitt nyinköp. Tänk på att ju större desto snyggare. Har bilen som standardformat 15 eller 16 tum bör man överväga att titta på ett par tum större fälgdimension.